Mi a Web Design

Mi a Web Design?

A webes tervezés az interneten megjelenő weboldalak tervezésére utal. Általában a webhely fejlesztés szempontjaira utal, nem pedig a szoftverfejlesztésre. A webes tervezést az asztali böngészők webhelyeinek tervezésére összpontosították,  azonban a 2010-es évek közepe óta a mobil és tablet böngészők tervezése egyre fontosabbá vált.

A webes tervező a weboldal megjelenését, elrendezését, és bizonyos esetekben tartalmát készíti. A megjelenés például a használt színekre, betűtípusokra és képekre vonatkozik. Az elrendezés az információ strukturálásának és kategorizálásának utal. A jó web design könnyen használható, esztétikailag kellemes, és megfelel a weboldal felhasználói csoportjának és márkájának. Számos weblapot az egyszerűségre összpontosítanak, így nem jelenik meg olyan külső információ és funkció, amely zavarhatja a felhasználókat. A webdesigner teljesítményének kulcsa a webhely, amely megnyeri és elősegíti a célközönség bizalmát, és a lehető legtöbb frusztrációt eltávolítsa.

A képhez tartozó alt jellemző üres; webdesign.jpg a fájlnév

A pc-n és a mobilon jól működő webhelyek tervezésének két leggyakoribb módja responsive (reszponzív) és adaptív tervezés. Az responsive tervezés során a tartalom dinamikusan mozog a képernyő méretétől függően; az adaptív kialakításban a webhely tartalmát olyan elrendezési méretben rögzítik, amelyek megfelelnek a közös képernyőméreteknek. A felhasználók bizalmának és elkötelezettségének fenntartása szempontjából elengedhetetlen a lehető legmegfelelőbb elrendezés megőrzése az eszközök között.

weboldal készítés Elérhető áron