Weboldal készítés 2019

Mielőtt felkérnénk valakit egy weboldal készítésre gondoljunk át pár dolgot. Milyen célt szolgál majd a weboldalunk, milyen közönséget célzunk meg, a weboldalunk kulcsszavakra optimalizáva legyen a google-ban?

Első lépés: A megfelelő domain név kiválasztása, ezt a nevet fogjuk használni a weboldalunk internetes címeként. A jó domain név ismérve könnyen megjegyezhető és a weboldal tartalmához is illeszkedik. Elsőre könnyűnek tűnik de sokszor előfordul hogy amit weboldalunknak szánunk nevet már foglalt. Weboldal készítés során mi is próbálunk segíteni a jó domain név kiválasztásában. Weboldalunkhoz tartozik még tárhely ezt a domain névvel együtt szoktuk kiválasztani. Ennek a mérete függ a weboldal tartalmától.

Második lépés: Milyen weboldalt szeretne? Cégét szeretné hirdetni? Szeretne másokat szórakoztatni a blogjával? A nagy napjával kapcsolatos információ megosztása lenne a cél? Üzlete webáruházat nyitna? Weboldal készítés oldalunkon kitudja választani magának a megfelelő opciót. Következő lépésnek írhatnám a mobilbarát kialakítást, de minden weboldalunk mobilbarát.

Harmadik lépés: A megfelelő platform kiválasztása. Ügyfeleink részére előnyben részesítjük a wordpresst. Cégünk weboldal készítés során azt tapasztalta hogy ügyfeleink a könnyű kezelhetőség miatt is választja ezt a platformot. Szövegeit bármikor módosíthatja az oldalon és mondjuk ha éjszaka szeretne változtatni ezen mert van egy jó ötlete és nem szeretné ha reggelig elfelejtené akkor azonnal tudja frissíteni az oldalt plusz költségek nélkül.

Negyedik lépés: A weboldal oldalainak a száma. Milyen oldalakat szeretne és mennyit. Milyen funkciókat szeretne a weboldalára? Slideshow? Naptár? Foglalási lehetőség? Albumok?

Ötödik lépés: Keresőoptimalizálás! Weboldalát szeretné ha az első oldalon lenne? Link formájában szeretné hirdetni vagy ismerősök körében megosztani? A keresőoptimalizálás rendkívül összetett és bonyolult dolog, sok weboldalnál több hónap munka után látszik az eredmény. Lényeges a kulcsszó kutatás, weboldalunk mire legyen optimalizálva.